Robotika.lt

„Sony“ virtualios realybės įrenginys bus trečdaliu pigesnis už „Oculus Rift“

15min.lt 18 kovo, 2016 Robotai pramogai

„Sony“ virtualios realybės įrenginys „PlayStation VR“ prekyboje pasirodys spalio mėnesį ir kainuos 400 dolerių – dviem šimtais mažiau už „Oculus Rift“ ir dar mažiau už HTC „Vive“ (800 dolerių), antradienį pranešė bendrovė. Tiesa, norintiems pasinerti į „Sony“ virtualią realybę dar prireiks sumokėti už kamerą ir valdiklius.

Virtualios realybės įrenginys yra tarsi ekranas, kuris leidžia rodyti turinį 360 laipsnių kampu, o kad virtualioje realybėje atsidurtų žaidėjas, bus reikalinga papildoma „PlayStation“ kamera, kuri seka žaidėjo veiksmus ir juos perduoda į žaidimų pasaulį. Kameros kaina siekia maždaug 50 dolerių.

Be to, be kameros reikėtų ir papildomų  valdiklių, kurių kaina sieks dar maždaug šimtą dolerių – maždaug 550 dolerių už visą komplektą.

Palyginimui „Oculus Rift“, kuriam nereiks pirkti atskiros kameros, kainuos 600 dolerių (už valdiklius taip pat reikės sumokėti papildomai), o „HTC Vive“ – 800 dolerių, tačiau į įrenginio komplektaciją jau įeina ir keli valdikliai.

„Oculus Rift“ ar „HTC Vive“ pasižymės kiek geresnėmis techninėmis charakteristikomis už „Play Station VR, tačiau „Sony“ turi didžiulį privalumą – žaidimų kompiuterį „PlayStation4“, kuriuo jau naudojasi 36 milijonai žaidėjų visame pasaulyje.

Nei „Oculus“, nei HTC apie suderinamus žaidimų kompiuterius dar nepranešė.

Į pakuotę be „Sony“ VR įrenginio įeis papildomi laidai ir nedidelė dėžutė, kuri konvertuos vaizdus iš „Play Station 4“.


15min



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *