Robotika.lt

12 įdomiausių robotų-sportininkų (Video)

Robotika.lt 1 rugsėjo, 2013 Robotai pramogai
Norint šiais laikais įvertinti dirbtinio intelekto vystymąsi tereikia apsidairyti aplinkui. Robototechnikos sritis yra taip toli pažengusi, kad kiekvienais metais pristatoma daugybė naujų ir įdomių robotų. Jie ne tik tvarko namus, gelbsti žmones, bet ir linksmina mus. Šie populiariausi robotai-sportininkai gali būti puikūs kompanionai ir linksmi žaidėjai žmonių rengiamuose įvairiuose sportiniuose žaidimuose.

Robotas-futbolininkas Cleatus Fox

Foxrobot

Cleatus – tai vienas iš populiariausių robotizuotų sportinių mašinų. Robotas Cleatus Fox yra oficialus futbolo lygos Fox NFL Sunday talismanas. Su savo komanda jis keliauja į visas sporto varžybas ir išgyvena linksmas bei liūdnas akimirkas. Žaidimo pauzių metu jį kartais galima pamatyti mojuojant languota vėliava.

Robotas-riedlentininkas X-Skate R/C

X skate robot

X-Skate R/C – tai robotas-žaisliukas, valdomas infraraudonųjų spindulių distanciniu valdymo pultu. Jis moka šokinėti, judėti pirmyn ir atgal, sukinėtis į kairę ir dešinę. O leisdamasis riedlente nuo nedidelio tramplyno niekuo nesiskiria nuo tikrųjų riedlentininkų.

Robotas-riedlentininkas PLEN

Kompanijos Systec Akazawa darbuotojų komanda pristato dar vieną robotizuotą riedlentininką vardu PLEN. Tai nuostabus robotas, kurio ūgis tik 9 coliai, o svoris – 1,54 kg. PLEN moka važinėtis ne tik riedlente, bet ir riedučiais, su kuriais atlieka kai kuriuos gimnastikos triukus.

Robotas, žaidžiantis ping pongą

Vašingtono valstijos universiteto kūrėjai panaudojo optimalius valdymo algoritmus ir sukūrė robotą, kuris įgudusiai valdo ping pongo raketę. Žaisdamas ping pongą su vienu kamuoliuku, robotas puikiai išlaiko ritmą ir net sukinėdamasis į visas puses visada stebi kamuoliuko judėjimą.

Robo-Pong

Robo-Pong – tai dar vienas robotas, kuris ping pongo praktikos metu gali būti jūsų treneriu, draugu arba partneriu. Kai neturėsite su kuo žaisti ping pongą, robotas mielai sužais su jumis dviejų žaidėjų partiją. Pasirinkę reikiamą programą, galėsite žaisti įvairaus sudėtingumo ping pongo lygius.

Robotas-tenisininkas Swing Shot

Robotenis

Kaip ir robotas RoboPong, taip ir ši robotizuota mašina puikiai atstos žaidimo partnerį. Robotas kamuoliukus gali mesti įvairaus sudėtingumo lygmenimis bei greičiu. Tik šis partneris kainuoja nemažai. Jei norėsite robotą-tenisininką turėti savo namuose, teks pakloti 8,4 tūkstančius dolerių.

Robotas Jada, kuris žaidžia badmintoną

Robotai moka žaisti ne tik tenisą. Badmintonas pripažintas pačia greičiausia sporto šaka iš visų žaidimų, kuriuose naudojama raketė. Robotą Jada sukūrė Luveno (Belgija) Flanders Mechanotrics Technology centro darbuotojai. Jada kol kas gali sukinėtis tik į kairę ir dešinę puses. Tačiau artimiausiu metu jo kūrėjai planuoja tobulinti roboto savybes suteikdami jam daugiau lankstesnių judesių ir pasunkindami žaidimo lygmenis.

Robotas žaidžiantis golfą

Kompanija Crabfu kurdama distanciniu pultu valdomą robotą Putter Bot turėjo tik vieną tikslą – kad jis tiesiog smūgiuotų į kamuoliuką. Žinoma, jis negali atlikti tokių sudėtingų veiksmų kaip įmušti kamuoliuką į duobutę 200 jardų atstumu arba išmušti kamuoliuką iš smėlio pinklių. Tačiau robotas sugeba lengvais ir tiksliais smūgiais įmušti golfo kamuoliuką į duobutę.

RoboCup – robotas grąžinantis kamuoliukus

RoboCup

RoboCup – robotas, skirtas grąžinti kamuoliukus. Jis nepadės jums pasiekti aukštumų golfe, bet gerokai palengvins jūsų žaidimą. Kadangi robotas automatiškai moka grąžinti golfo kamuoliukus 14 colių atstumu.

Robotas, kuris žaidžia biliardą

Biliardo gerbėjai taip pat neliks nuskriausti. Prie jų kompanijos prisijungs robotas PR2, kuris puikiai žaidžia biliardą. Kompanijos William Garage sukurtas PR2 turi plataus matomumo kamerą, kurios dėka gali atpažinti kamuoliukų spalvą ir jų išsidėstymą ant stalo. Robotas biliardą žaidžia kaip žmogus ir laikosi tokių pačių žaidimo taisyklių.

Robotas-beisbolininkas

Tokijo universiteto tyrėjai sukūrė robotizuotą ranką, kuri meta kamuolį beveik idealiu, būdingu beisbolo žaidėjams, mostu. Kuriant robotą-metėją buvo naudojamos technologijos, sukurtos Tokijo universitete ir Masačiusetso technologijos institute.

Robotas-boksininkas Boxing Fighter

Boxing Fighter

Boxing Fighter – tai vienas iš linksmų robotų, kurį galite pasigaminti patys. Į komplektą įeina dvimotorė važiuoklė, kurios dėka robotas gali judėti. Boxing Fighter gali smūgiuoti judėdamas atgal, pirmyn arba sukdamasis į kairę ar dešinę puses. Taip pat komplekte yra teisėjo gongas, kuris praneša kas laimėjo dvikovą.

Robotų futbolo lyga

Šiais laikais robotų-futbolininkų savybės taip ištobulintos, kad net vyksta robotų futbolo čempionatai. Juose dalyvauja daugybė robotų-futbolininkų komandų iš viso pasaulio.



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *