Robotika.lt

Bar Mixvah: 3D būdu atspausdintas robotinis barmenas (Video)

Robotika.lt 11 liepos, 2014 Pramoniniai robotai
Bar Mixvah laiko penkis butelius ir priima gėrimų užsakymus iš interneto prieigą turinčio įrenginio. Turėdami šiek tiek žinių, pinigų ir daug kantrybės, tokį robotą galite pasigaminti patys.

Mėgavimasis gėrimais tai poilsis? Taigi kodėl turėtumėme sukti galvą dėl receptų, proporcijų matavimų, butelių atidarymų ir uždarymų ir visų kitų nelengvų užduočių, reikalingų paruošti tobulam kokteiliui? To daryti jums ir nereikia. Jums reikia roboto, suplaksiančio gėrimą už jus.

Būtent tai ir padarė inžinierius vardu Yu Jiang Tham‘as. Naudodamasis daugiausiai Makerbot Replicator 2X 3D spausdintuvu sukurtomis detalėmis, Tham‘as sukonstravo tai, ką vadina Bar Mixvah, automatinę gėrimų gamybos mašiną, gebančią vienu metu naudotis penkiais buteliais. Tai ne taip įspūdinga, kaip 15 butelių vienu metu talpinantis Bartendro, bet kol minėtasis Bartendro kainuoja apie 3700 dolerių, Tham‘o robotinis barmenas gali būti sukonstruotas paties už 180 dolerių.

Bar Mixvah įrenginio viduje naudojamos peristaltinės pompos. Šios pompos veikia panašiai kaip mūsų ryklės raumenys. Roboto smegenis sudaro nebrangi Arduino Nano mikro valdytuvų sistema, suderinta darbui su internetinio tipo programine įranga, taigi galite naudotis savo prie interneto prijungtu mobiliuoju telefonu, įsakydami robotiniui barmenui, kokį kokteilį paruošti.

Jeigu susidomėjote ir norite sukurti savąjį Bar Mixvah, Tham‘as nemokamai paskelbė visus savo brėžinius ir programinius kodus GitHub (https://github.com/ytham/barmixvah) puslapyje. Jie neatrodo lengvi, tačiau, jeigu esate nagingas panašiems projektams ir esate prisiekęs kokteilių mėgėjas, jums neturėtų būti pernelyg sunku vadovautis Tham‘o išdėstytais nurodymais.

Na, o jeigu jums geriau sekasi gurkšnoti kokteilius nei konstruoti robotus, tiesiog palaukite kol panašūs barmenai atsiras baruose.



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *