Robotika.lt

Honda ėjimo diržas

Robotika.lt 2 gruodžio, 2013 Robotai medicinoje
Honda kompanija pradeda klinikinius ėjimą palengvinančio įtaiso tyrimus Čikagos Reabilitacijos institute, siekdama pagerinti insultą patyrusių žmonių mobilumą.

Hondos naujasis išėjimas už mašinų ir motociklų pasaulio atrodo lyg didelis šuolis. Tačiau tai logiškas žingsnis į asmeninių mobilumo įrenginių rinką.

Walking Assist Device (liet. Ėjimo Pagalbos Įrenginys), kurio ištakos siekia dar 1999-uosius, evoliucionavo iš įdomios koncepcijos, galinčios padėti žmogui vaikščioti, į naują klinikinių tyrimų objektą, galintį pagerinti insulto aukų mobilumą.

Prieš kelias savaites Honda paskelbė, jog šiuo metu atlieka bandymus su savo baterija varomu įrenginiu Reabilitacijos institute Čikagoje. Kaip ir Hondos humanoidinis robotas ASIMO, šis ėjimą palengvinantis prietaisas naudoja kooperatyvinę kontrolės technologiją, kurią įmonė sukūrė studijuodama žmogaus eiseną, Naudodamiesi duomenimis gautais fiksuojant natūralius pacientų klubų judesius, įrenginį kontroliuojantis kompiuteris aktyvuoja motorus, taip prailgindamas žingsnius, palengvindamas kojų kėlimą ir jų darbą padarydamas labiau sinchronišku. Paprasta įtaiso konstrukcija leidžia jį pritaikyti prie skirtingo dydžio žmonių bei drabužių.

Honda siekia suteikti mobilumą kuo daugiau žmonių. Kompanija, esanti viena iš didžiausių pasaulio automobilių gamintojų, teigia, jog išnuomojo apie 100 tokių prietaisų Japnijos ligoninėms.

Vien JAV per metus apie 800 000 žmonių patiria insultą, 80 procentų jų po insulto jaučia mobilumo problemas. Jeigu prietaisas gerai pasirodys klinikiniuose tyrimuose, galiausiai jį išvysime prieinamą ir eiliniams vartotojams.

Originalus straipsnis:

http://news.cnet.com/8301-11386_3-57613011-76/honda-steps-forward-with-walking-assist-device/



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *