Robotika.lt

Burbulus pučiantis robotas – oro gaiviklis

Robotika.lt 27 rugpjūčio, 2013 Robotai pramogai
Jeigu savo namuose užsimanėte gaivesnio oro, visada galite atlopoti langus arba naudotis aerozoliniais purškikliais. Taip pat galite pasitelkti „FragWrap” robotą – tai vienas iš fantastiškiausių ir įmantriausių būdų, apie kokį tik galima svajoti, kaip priversti savo namus maloniai kvepėti.
FragWrap – tai žodžių „fragrance wrapper” (liet. aromato vyniotuvas.) trumpinys. Jis pučia futbolo kamuolio dydžio muilo burbulus, o taip pat, dėl dramatiškesnio efekto, nušviečia juos įvairiomis spalvomis. Kai kiekvienas akinančiai ryškus burbulas sprogsta, rožių, apelsinų, mėtų ar kitokie aromatai užpildo kambarį.
Peržiūrėjus roboto veikimo filmuotą medžiagą nesunku atspėti, jog FragWrap robotas nėra pardavinėjamas produktas. Greičiau tai potenciali ateities „visuotinių kompiuterių“ dalis, kurie, kaip manoma, bus įdiegti į mūsų namus.
FragWrap – tai Hideyuki Tokudos ir jo kolegų iš UbiLab laboratorijų, esančių Keio Universitete Fudžijamoje, Japonijoje, kūrinys. Jų projekte naudojamas paprastas mikroprocesorinis Arduino kompiuteris, choreografiškai atliekantis įvairias užduotis; kalbos atpažinimą ir generavimą, robotinį aromatų valdymą, burbulų pūtimą, vaizdo gilumo nustatymą ir šviesos projektavimą.
Naudojantis šia robotine sistema, kuri rugsėjį bus pristatyta Ubicomp konferencijoje Ziuriche, Šveicarijoje, pirma pasakoma kokio aromato pageidaujama. Tuomet FragWrap‘as žodžiu patvirtina jūsų pasirinkimą. Tada judančios robotikos dalys – tarp kurių yra Lego konstruktoriaus rankos, bei laboratorinės pipetes – parenka ir išgarina pasirinkto aromato koncentratą ir gautas dujas patalpina į feno pagalba pučiamų muilo burbulų vidų. Išpučiamas garų kupinas burbulas, kurį aštuoni mažesni fenai nupučią į norimą kambario vietą.
Beprasmiška, nepraktiška, per nelyg sudėtinga, bet užtat labai smagu.

Originalus straipsnis:

http://www.newscientist.com/article/dn23917-robot-air-freshener-blows-bubbles-for-future-homes.html#.Ugd-0Kw0-Sp



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *