Robotika.lt

2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse – robotiniai taksi

Robotika.lt 30 gegužės, 2015 Robotiniai automobiliai

Mobiliųjų žaidimų milžinė DeNA tikisi 2020-ųjų Tokijo Olimpinių vasaros žaidynių svečiams pasiūlyti robotinių taksi automobilių paslaugas. Kompanija įsilies į tokių kompanijų kaip Uber Technologies, Tesla bei Google gretas, taip pat siekiančių sukurti autonominius automobilius.

Trečiadienį Tokijuje vykusioje konferencijoje DeNA vyriausiasis viceprezidentas Hiroshi Nakajima teigė, jog kompanija turi tikslą Japonijoje vyksiančiose žaidynėse panaudoti autonominius taksi, kurie sužavės iš viso pasaulio atvyksiančius svečius.

DeNA nepateikė detalesnių savo projekto planų, tačiau žinoma, jog bus bendradarbiaujama su Tokijo robotikos kompanija ZMP, kuri jau daugybę metų kuria ir tobulina įvairias robotinių automobilių platformas bei juose naudojamus jutiklius ir kameras.

ZMP generalinis direktorius Hisashi Taniguchi teigė, jog tai bus pirmasis toks pasaulyje taksi paslaugoms skirtas robotinis automobilis. Jis taip pat puikiai pasitarnaus, padėdamas keliauti senyviems bei negalią turintiems žmonėms.

Nors projekto nariai apie automobilyje naudojamas technologijas nekalbėjo, Taniguchi paminėjo, jog tai veikiausiai bus mikroautobuso tipo transporto priemonė, didesnė ir kur kas prabangesnė nei modifikuoti Toyota Prius modeliai, kuriuos ZMP iki šiol naudojo savo bandymuose.

Bandymų platformos, vadinamos RoboCar, demonstracinis vaizdo klipas šią savaitę buvo pristatytas Tokijuje vykusioje konferencijoje. Jame matomas Toyota Prius automobilis, iš lėto savarankiškai riedantis bandymų trasa.

Nors tokios kompanijos kaip Google ir Uber savo autonominių automobilių technologijomis yra keliais žingsniais priekyje, tačiau Nakajima pabrėžė, jog jų kuriamas automobilis siūlys niekuo nenusileidžiantį aptarnavimą keleiviams. Kompanija išnaudos savo mobiliųjų programų kūrimo patirtį ir RoboCar klientams galės pasiūlyti įvairių papildomų paslaugų.


Parengta pagal pcworld.com



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *