Robotika.lt

Robotas FZI BratWurst moka kepti dešreles (Video)

Robotika.lt lapkričio 11, 2016 Namų robotai
bratwurst-bot

Naująjį vienarankį robotą Bratwurst Bot sukūrė kompanija Forschungszentrum Informatik (FZI), įsikūrusi Karlesruhe mieste (Vokietija).

Vasarą robotas debiutavo kasmetiniame renginyje Stallwächterparty. Renginio svečiai turbūt susidarė nuomonę, kad Bratwurst Bot šou dalyvavo tik tam, kad padėtų kepti dešreles, tačiau šio projekto tikslas – parodyti, kaip toli pažengė šiuolaikinė robotika. FZI norėjo įrodyti, kad galima lengvai surinkti autonominį robotą, o taip pat parodyti kaip jis gali bendrauti su žmonėmis aptarnavimo sferoje.

Bratwurst Bot sukurtas naudojant įprastas pramoninio manipuliatoriaus dalis, kurios veikia lankstaus, adaptyvaus programinio paketo dėka. Pagrindą sudaro kompanijos Universal Robots manipuliatorius UR-10, į kurį integruotas standartinis paralelinis griebtuvas Schunk PG-70 su standartinėmis dvejomis žnyplėmis, skirtomis griliui.

Dešrelės kepamos įprastu būdu, tiesiog iš keptuvės sudedamos ant grilio grotelių. Užsakymams robotas naudoja planšetę. Klientas įveda savo vardą ir užsakymą, tada jis  užregistruojamas į eilę ir mato laiką kada bus paruoštas jo patiekalas. Antroji roboto Bratwurst Bot planšetė karu su miela virėjo kepure ir ūsais yra skirta bendravimui su klientais. Robotas laido linksmas frazes vokiečių kalba.

Dviejų kamerų ir vaizdo segmentavimo algoritmų dėka robotas atidžiai stebi kaip kepa dešrelės, kontroliuoja jų spalvą ir kada reikia jas apverčia, kad nesudegtų. Tuo pačiu metu, naudodamas BratWurstManager programą, robotas iš anksto dinamiškai planuoja kepimo procesus, kad dešrelės keptų pagal užsakymus ir klientams nereikėtų ilgau laukti savo patiekalo.

Pagal žiniasklaidos duomenis, per dieną robotas gali iškepti iki 200 dešrelių. Kompanija FZI taip pat priduria, kad ši jų technologija gali turėti ir daugiau kulinarinių programų, kurias sudaro bendros rinktinės užduotys arba sudėtingos manipuliacijos.



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *