Robotika.lt

2025-aisiais robotai bus mūsų mylimieji

Robotika.lt 8 spalio, 2014 Robotai humanoidai Robotai ir žmonės Robotikos ateitis

Naujausias „Pew Research Center“ organizacijos atliktas tyrimas žvelgia į pasaulį netolimoje ateityje. Teigiama, kad robotai ateityje neatliks tik mašinoms būdingų užduočių.Šio tyrimo ataskaita siūlo žmonėms naują tikros ir neblėstančios meilės viltį.

Apklausoje „AI, Robotics And the Futute of Jobs“ (liet. Dirbtinis Intelektas, Robotika ir Darbo Ateitis“), vienas iš apklaustų ekspertų prognozavo, kad 2025-aisiais dauguma iš mūsų turės robotines antrąsias puses. Jos nebus panašios į žmogiškuosius mūsų mylimuosius, kurie tik gyvena kartu, vien todėl, kad ant jų piršto uždėtas žiedas ar dalijamasi bendra banko sąskaita.

Ne, tai bus robotai, kurie iš tiesų žinos kiekvieną jūsų poreikį ir darys viską, kad tik jį išpildytų.
Neseniai paskelbtoje ataskaitoje aptarti ekspertų požiūriai. Ir kaip mes žinome, ekspertai niekada neklysta. Ypač fantazuodami. Todėl, akivaizdu, kad būtent tokia ir būs mūsų meilės ateitis ir meilė ateityje.

Taip pat, robotai, regis, kels dar didesnį pavojų nei dabar mūsų darbo vietoms. Ir tai nebus vien tik tokie darbai, kuriems reikalinga automatika, fizinis krūvis ar pasikartojantys judesiai. Tai bus prestižinės profesijos. Darbai kuriems reikia nuovokos politikoje arba kantrybės jausmo.

Beveik pusė ekspertų tiki, jog didesnis robotų panaudojimas padidins nedarbą žmonių tarpe. Ekspertai taip pat baiminasi didesnės pajamų nelygybės ir netgi socialinių neramumų aštrinimo.
Kai kurie mano priešingai. Prekybininkas JP Rangaswami, pavyzdžiui, teigia jog „skirtingose ekonomikose, matysime skirtingus padarinius (kurie taip, pat gali būti skirtingi dėl politinių skirtumų). Varoma mokslo ir technologijų revoliucijų, pati darbo prigimtis radikaliai pakito, tačiau reikiamų atlikti dalykų netrūksta ir tai nesikeis ir ateityje.

Tačiau būkime optimistiški. Ateityje bus daugybė žmonių, turinčių mažai užimtumo. Jiems reikės kur kas daugiau meilės – arba, bent jau mylėjimosi – nei kada nors ankščiau.

Vieno apklausoje dalyvavusio eksperto teigimu, robotai gali būti šios problemos sprendimo būdu. Stowe‘as Boydas, vyriausiasis tyrėjas iš GigaOM Research, prognozuoja, jog robotiniai sekso partneriai taps įprastu reiškiniu, nors ir keliančiu pasipiktinimą bei nesutarimus, kaip ir šiandienos „asmenukės“, kritikų įvardijamos kaip viso pasaulio blogybių rodikliu.

Ar iš tiesų kils pasipiktinimas ir nesutarimai? O gal veikiau sulauksime ilgai laukto palengvėjimo šio reiškinio paprastume? Robotas niekada jūsų neatstums, visada darys viską, ką jam sakote, be menkiausios nesutikimo gaidelės ir mielai nusisuks ant šono ir užmigs, jeigu jums nėra nuotaikos.

Tiesa, pernai atliktoje apklausoje tik 9 procentai apklaustųjų išreiškė savo susidomėjimą robotinio sekso idėja. Bet žinoma, tai kur kas daugiau, nei norinčių vilkėti Google Glass akinius.



Facebook komentarai


Komentarai (0)


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *